Privacy verklaring

EnvelopShop, gevestigd aan Ideweersterweg 10, 9937 TM MEEDHUIZEN, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
www.envelopshop.nl
Ideweersterweg 10
9937 TM MEEDHUIZEN
+31 596 533000

Persoonsgegevens die wij verwerken
EnvelopShop verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
- Personalia
- Geslacht
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- IP adres
- KvK nummer
- BTW nummer
- Bankrekeningnummer
- Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
EnvelopShop verwerkt, als gevolg van bijvoorbeeld een opgegeven e-mail adres, een enkele keer de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens:
- godsdienst of levensovertuiging
- politieke voorkeur

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
EnvelopShop verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het op uw verzoek toezenden van informatie
- Het afhandelen van uw betaling
- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of mailing
- U te kunnen bellen of mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
- U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
- Om goederen en diensten bij u af te leveren
- Het voorkomen van oplichting
- EnvelopShop verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming
EnvelopShop neemt nooit op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van EnvelopShop) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
EnvelopShop bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorie├źn) van persoonsgegevens:
 Bij orders  Bewaartermijn  Reden
 Personalia  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Geslacht  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Adresgegevens  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Telefoonnummer  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 E-mail adres  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 IP adres  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 KvK nummer  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 BTW nummer  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn

 Afleveradres derden Bewaartermijn Reden
 Personalia 7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Geslacht 7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Adresgegevens 7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Telefoonnummer 7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn

 Bij nieuwsbrief  Bewaartermijn  Reden
 E-mail adres  maximaal 3 weken na afmelden   Verwerkingstijd

 Bij aanvragen  Bewaartermijn  Reden
 Personalia  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Geslacht  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Adresgegevens  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 Telefoonnummer  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 E-mail adres  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 IP adres  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 KvK nummer  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn
 BTW nummer  7-8 jaar na laatste contact  Wettelijke bewaartermijn


Delen van persoonsgegevens met derden
EnvelopShop verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een vewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. EnvelopShop blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
EnvelopShop gebruikt geen cookies die die inbreuk maken op uw privacy.
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen en niet afgerekende winkelmandje. Ook kunnen wij hiermee de werking onze website verbeteren.
U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
Wij maken gebruik van Google Analytics.
Hierbij zijn de volgende acties ondernomen:
- wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten;
- het laatste octet (de laatste cijfers) van het IP-adres is gemaskeerd, waardoor u anoniem blijft;
- wij hebben 'gegevens delen' uitgezet;
- wij maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies;
- na 14 maanden worden de verzamelde gegevens automatisch gewist.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door EnvelopShop en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens mailen naar admin@envelopshop.nl of sturen naar Ideweersterweg 10, 9937 TM MEEDHUIZEN.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

EnvelopShop wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
EnvelopShop neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via admin@envelopshop.nl.